Връзки към други сайтове

От тук започва Пловдив – праисторически селища и могили

Основната цел на интерактивната туристическа карта на археологическите обекти е уточняване местоположението и значението на първите човешки поселения в региона, прокарване пътища за екологична защита и социална адаптация на най-древните паметници на цивилизацията тук, като с това се съдейства за опазването, популяризирането  и защитата  на  културното наследство на пловдив и в посока устойчиво развитие на туризма.


 

Античен стадион на Пловдив

“Кълна се в Зевс, Херакле, най-големият и най-красивият (град) от всички! Hаистина от далече блести красотата му. И една огромна река преминава покрай него, като го докосва съвсем от близо.”

 

Античен стадион


 

Археологически забележителности на Пловдив

На хълма Небет тепе се намират останки от първото праисторическо селище на Трихълмието. През ХІІ век преди Христа тук е основан древнотракийският град Евмолпия, посветен на митичния владетел и певец Евмолп. Разкритите здрави крепостни стени, ограждащи светилище, и аристократичен дворец, са основните компоненти, характеризиращи селищата през тази епоха.

 

Археологически забележителности


 

Вирутална разходка из забележителностите на Пловдив

Тук ще се потопите в красотата и очарованието на древния град Пловдив, ще се запознаете с новостите и забележителностите, които трябва непременно да посетите. Заповядайте на една незабравима разходка на 360°!

 

Виртуална разходка из Пловдив